Moje místa 0
Barokní zámek vznikl přestavbou tvrze (14. stol.) v 2. pol. 17. stol. Zámek vystřídal řadu majitelů, r. 1949 byl zestátněn a sloužil jako depozitář památkového ústavu. V 80. l. 20. stol. část. opraven. R. 2003 vrácen v restituci, prodán. Dnes je v majetku spol. Kavalen Beta a je postupně opravován.
Zámek Radíč
Graficke pismenko Po prohlídce je možnost občerstvení a setrvání v zámeckých zahradách. Děti jsou vítány, je pro ně připraven dětský koutek s pískovištěm, domečkem a obří trampolínou. Součástí prohlídky je pro děti připravené hledání ztraceného pokladu.
Lenka Šíchová, 21.6. 2010

ZÁŽITKOVÉ PROHLÍDKY VŠEMI SMYSLY
    Pro své dospělé i dětské návštěvníky připravil tým průvodců ze sedlčanského divadelního spolku Našlose zážitkové prohlídky zámku. Ode dne 5.5.2012 je zámek přístupný veřejnosti v pravidelných návštěvních hodinách (více viz návštěvní doba). Tým průvodců ze sedlčanského divadelního spolku Našlose připravil ZÁŽITKOVÉ PROHLÍDKY ZÁMKU. Jsou připraveny dva druhy prohlídek, jeden vhodný více pro rodiny s malými dětmi "Hledání čarovného pokladu",

historie

Dnešní raně barokní zámek byl vybudován na místě původní tvrze, postavené patrně na poč. 14. stol. (panství Radíč se prvně zmiňuje r. 1333, kdy zde sídlil Odolen z Radíče). R. 1376 se prvně zmiňuje přímo tvrz, která v té době patřila rodu Valovských z Úsuší. V 2. pol. 17. stol. tvrz vyhořela, její tehdejší majitel Karel Leopold Henegk ji poté nechal přestavět na raně barokní zámek. R. 1682 nechal postavit mariánskou kapli. Později bylo

popis

Jednopatrová barokní budova zámku je z konce 17. století. Obsahuje bohatou vnitřní štukovou výzdobu, zámek je obklopený parkem. V zámku přebýval po vyloučení z pražské univerzity kněz Bernard Bolzano, italský učenec a doktor filosofie. Zámecké výklenky byly původně opatřeny sochami světců sv. Víta a sv. Jana Nepomuckého od významného sochaře Jana Brokoffa z roku 1713. Později byly přeneseny na kamenný most přes Mastník a po té umístěny u