Trojkřídlý zámek pochází částečně ze 16. století, tehdy tu byla klášterní klauzura. Po zrušení kláštera v roce 1783 přestavěny budovy na zámek rodinou Tuscany. Dochoval se portál z roku 1548.
východní křídlo od jihu
Graficke pismenko Klášter klarisek založený pány pro jeptišky Anežského kláštera v Praze ze Žerotína roku 1293 byl i s mohutným nedostavěným kostelem zničen za husitských válek. Na rozdíl od kostela byl klášter obnoven a rozšířen. v 17. století sloužil jako letní sídlo pražských abatyší. Po zrušení kláštera roku 1782 jej spravoval náboženský fond. Roku 1797 jej koupil pražský kupec Jan Tuscany. Jeho rodina v 1. polovině 19. století přestavěla budovy kláštera na zámek. V letech 1872-1945 patřil Herbersteinům.
23.2. 2004

popis

Zámek je jednopatrová trojkřídlá budova, dvě z křídel pocházejí ze 16. století a obsahují pozůstatky starších staveb. Na východní straně se zachoval renesanční portál z roku 1548, na západní straně tohoto křídla je v patře pavlač podepřená třemi pilíři.