rozhledna Stradonka

keltské valy
Rozhledna Stradonka je postavena na valu pravěkého hradiště Stradonice, zvaného také Keltské valy, Na Šancích, Na Valech nebo též Na Hradbách. Slavnostní otevření proběhlo 18. 7. 2009. Název Stradonka pochází od názvu vsi Stradonice, která leží kousek pod rozhlednou. Rozhledna je volně přístupná.
Graficke pismenko Rozhledna Stradonka je postavena na valu pravěkého hradiště Stradonice, ve výšce 291 m n. m., zvané také Keltské valy, Na Šancích, Na Valech nebo též Na Hradbách. Slavnostní otevření proběhlo 18. 7. 2009. Název Stradonka pochází od názvu vsi Stradonice (nyní část městyse Peruc), která leží kousek pod rozhlednou – cca 1,5 km po žluté turistické značce. Rozhledna je volně přístupná.