Dům postavený roku 1898 je první architektonickou realizací chýnovského rodáka Františka Bílka. Byl místem setkávání s duchovně spřízněnými osobnostmi např. J. Zeyerem, Zd. Braunerovou, O. Březinou. Od r. 1990 expozice Galerie hlavního města Prahy.
© Milan Caha 08/2007
Graficke pismenko Dům postavený roku 1898 je první architektonickou realizací chýnovského rodáka Františka Bílka, sochaře, architekta, grafika, autora užitého umění, náboženského myslitele a mystika. Dům si postavil na pozemku své rodiny, v sousedství svého rodného domu. Dům, který Bílek nazýval "chaloupka", byl místem setkávání s duchovně spřízněnými osobnostmi např. Juliem Zeyerem, Zdenkou Braunerovou, Otakarem Březinou a dalšími. František Bílek zemřel 13. října 1941 v Chýnově. Od roku 1990 dům vlastní Galerie hlavního města Prahy. Dnes je zde umístěn památník.

Tábor  (TA)
    Chýnov