Moje místa 0
Dům postavený roku 1898 je první architektonickou realizací chýnovského rodáka Františka Bílka. Byl místem setkávání s duchovně spřízněnými osobnostmi např. J. Zeyerem, Zd. Braunerovou, O. Březinou. Od r. 1990 expozice Galerie hlavního města Prahy.
Celkový pohled od jihozápadu
Graficke pismenko Dům postavený roku 1898 je první architektonickou realizací chýnovského rodáka Františka Bílka, sochaře, architekta, grafika, autora užitého umění, náboženského myslitele a mystika. Dům si postavil na pozemku své rodiny, v sousedství svého rodného domu. Dům, který Bílek nazýval "chaloupka", byl místem setkávání s duchovně spřízněnými osobnostmi např. Juliem Zeyerem, Zdenkou Braunerovou, Otakarem Březinou a dalšími. František Bílek zemřel 13. října 1941 v Chýnově. Od roku 1990 dům vlastní Galerie hlavního města Prahy. Dnes je zde umístěn památník.