Zámek v Janově, dnes městské části Litvínova, nechal na základech tvrze ze 14. stol. postavit r. 1670 Michna z Vacínova. Jedná se o přízemní stavbu, obdélníkového půdorysu. Střední část je patrová se stanovou střechou. Dnes slouží jako byty.
Zadní pohled
Graficke pismenko Zámek se nachází v Janově, dnes městské části Litvínova. Naproti odbočce z hlavní silnice na Křižatky se dáme dolů a po pravé straně jej najdeme. Jedná se o přízemní stavbu, obdélníkového půdorysu s bočními pavilony s mansardovou střechou. Střední část je patrová se stanovou střechou.
Vladimír Studecký, 26.8. 2006

historie

Barokní zámeček s areálem nechal postavit r.1670 Michna z Vacínova snad na základech tvrze ze 14. stol. Zámeček sloužil dříve lesní správě, nyní jsou v něm byty.

Most  (MO)
    Litvínov-Janov