Kostel, který je dominantou města, byl postaven v pozdně gotickém slohu roku 1565. V letech 1754–1757 barokně přestavěn.
© Luděk Pitter 03/2004
Graficke pismenko Kostel stojí jihozápadně od hlavního náměstí, parkovat lze v bezprostředním okolí. Od železniční stanice asi 1 km přes údolí Mže, od autobusového nádraží asi 500 m přes staré město.
22.11. 2008

historie

Na místě dnešního kostela stál původně gotický chrám z přelomu 13 – 14. stol., po němž se zachovala část kněžiště. V souvislosti s požárem je v některé literatuře zmiňováno dokončení věže roku 1528. Dnešní kostel byl postaven v pozdně gotickém slohu a nejčastěji je v literatuře v této souvislosti zmiňován rok 1565. V letech 1754–1757 byl barokně přestavěn. Kostel je na severní straně ukončen hranolovou věží a na jižní straně oratoří.
    21.3. 2004

popis

Nedaleko náměstí v Kostelní ulici se nachází děkanský kostel Všech svatých. Vytváří dominantu města Stříbra a je dobře viditelný ze všech přístupových cest. Věž kostela je čtyřpatrová s opěráky. Vnitřní výzdobu tvoří fresky z let 1760–1766, jsou od plzeňského malíře F. Juliuse Luxe (v hlavní lodi) a od slavkovského malíře Eliáše Dollhopfa (v presbytáři a hlavní oltářní obraz).