Barokní žulová boží muka z roku 1760. Subtilní hranolový pilíř je zdobený rytými rámy. Ukončený je profilovanou římsou. Čtyřboká lucerna je hrotitě zakončená, na vrcholu je kovový latinský křížek. V hrotité čelní nice je novodobý obrázek. Památkově chráněná jsou od roku 1958.
© Milan Caha 03/2019
Graficke pismenko Barokní žulová boží muka z roku 1760 se nacházejí při silnici mezi Větrným Jeníkovem a nájezdem na dálnici D1. Ač jsou na dohled od Větrného Jeníkova, patří do katastru obce Zbinohy. Subtilní hranolový pilíř je zdobený rytými rámy. Ukončený je profilovanou římsou. Čtyřboká lucerna je hrotitě zakončená, na vrcholu je kovový latinský křížek. V hrotité čelní nice je novodobý obrázek. Památkově chráněná jsou od roku 1958.