Zděná boží muka neznámého stáří (nejsou sice datována ale podle typu by mohla být z 18. nebo 19. století) stojí při silnici, která spojuje Lčovice s obcí Zlešovice. Mají čtvercový půdorys, v mělkých nikách chybí obrázky, které zde původně bývaly. Zakončena jsou kovaným dvouramenným křížem.
Milan Caha, 30.9. 2014

Co jsou to boží muka?
    Boží muka jsou typem drobné sakrální památky, která se v našich zemích začala objevovat již v období gotiky. Představují sloup, u kterého byl připoután a bičován před svojí popravou Ježíš Kristus. Ve 14. - 17. století měla nejčastěji podobu žulového nebo pískovcového sloupu, zakončeného lucernou s křížem na vrcholu. Ač se oblast od oblasti jejich podoba mírně lišila, základní součásti - patku či sokl, sloup či dřík a kapličku či lucernu měla

Milan Caha (zdroj: wikipedie), 30.9. 2014

křížek, boží muka