Zastřešená úzká - mírně se rozšiřující - ulička se středověkou dispozici, z obou stran lemovaná řeznickými krámky. Kolem roku 1700 bylo ústí uličky do náměstí zahrazeno barokní branou s trojúhelníkovým štítem a s reliéfem porážky býka a řeznickým lvem. Barevnost reliéfu odpovídá jeho původní podobě.
© Milan Caha 05/2013
Graficke pismenko Zastřešená úzká - mírně se rozšiřující - ulička na středověké dispozici, z obou stran lemovaná řeznickými krámky. Na samém počátku 18. století, tedy již někdy kolem roku 1700 bylo ústí této uličky do náměstí zahrazenou barokní branou. V jejím štítu je reliéf s výjevem porážky býka. Nad ním v trojúhelném tympanonu je další reliéf, který znázorňuje symbol řeznického cechu - tedy lva se sekyrou. Brána prošla na konci 20. let opravou, současná barevnost vychází z výsledků průzkumu její původní podoby.

Strakonice  (ST)
    Strakonice