Moje místa 0
Kaple sv. Jana Křtitele je neobarokní stavbou, z roku 1910. Její vysvěcení provázela velká sláva, za přítomnosti vzácných hostí, včetně výstřelů z armádních hmoždířů. Po roce 1945 chátrala, dnes je opravena ale nepřístupná.
© Prudký Martin, 03/2013
Graficke pismenko Dlouhá Louka je typickou horskou obcí, postavenou na jižním svahu Krušných hor. Je přístupná po silnici z Oseka nebo Litvínova. Spojení ze severu, z Moldavy není v zimě možné protože silnice je uzavřena a slouží jako běžkařská dráha.
Prudký Martin, 5.2. 2012

historie

Kaple sv. Jana Křtitele je poměrně nový svatostánek vysvěcený roku 1910. Až do tohoto roku museli místní věřící docházet za bohoslužbou do dřevěného kostela ve Flájích nebo do Oseka. Rozhodnutí vystavět na Dlouhé Louce kapli padlo roku 1908 u příležitosti šedesátého výročí vlády císaře Františka Josefa I. Již 31. května téhož roku byl položen základní kámen a o dva roky později 15. srpna 1910 byla kaple slavnostně vysvěcena. Do této zapadlé

Prudký Martin podle MÚ Osek, 5.2. 2012