Původně raně gotický dům ze 13. století. Zdivo z tohoto období se dochovalo ve sklepě domu. Barokně přestavěn podle návrhu J. K. Kosche. Z této doby je uliční průčelí s výrazným vikýřovým štítem a štukovou výzdobou. Autorem plastiky Nejsvětější Trojice v nice štítu je sochař K. Weitzmann.
© Milan Caha 06/2011
Graficke pismenko Původně raně gotický dům ze 13. století. Zdivo z tohoto období se dochovalo ve sklepě domu. Pozdější gotické zdivo se dochovalo v přízemí objektu. Zásadní přestavbou dům prošel v baroku, kdy byl upraven podle návrhu J. K. Kosche. Z této přestavby pochází uliční průčelí s výrazným vikýřovým štítem a bohatou štukovou výzdobou. Autorem plastiky Nejsvětější Trojice v nice štítu je sochař K. Weitzmann.

není známo
     Chomutov  (CV)