Moje místa 0
Původní cukrovar, založený baronem Františkem Hildprandtem roku 1812, byl roku 1885 změněn Ferdinandem Hildprandtem na lihovar. Před II. světovou válkou se zde vařilo i pivo. Po roce 1990 vrácen dědicům původního majitele, vyrábějí se zde ovocné destiláty.
Pohled od severovýchodu
© Ivan Grisa 05/2011
Graficke pismenko Lihovar se nachází přímo u silnice I/20 (Písecká ulice). Parkování je možné přímo u vjezdu, od železniční stanice jsou to sem necelé dva kilometry.
Firma Liqui B nabízí možnost prohlídky technologického procesu včetně ochutnávky vybraného produktu. Prohlídky se konají po domluvě (viz kontakt) pro skupiny 10–50 osob, délka exkurse je 45 minut. Poslední prohlídka je možná od 15.00.

Parostrojní lihovar v Blatné
    Tovární komplex, navazující na barokní hospodářský dvůr jižně od zámku, vznikl roku 1812 jako jeden z prvních řepných cukrovarů v Čechách. S rozvojem velkých průmyslových cukrovarů ztrácel odbyt, proto byla roku 1885 produkce změněna na lihovar. V rámci I. pozemkové reformy přešel z osobního majetku Hildprandtů na družstvo, v němž si původní majitel zachoval rozhodující slovo. Ve 30. letech 20. století se sortiment výroby rozšířil o pivo značky