Židovský hřbitov doložen v 1. třetině 17. stol., nejstarší dochovaný náhrobek je z r. 1649. Dochováno je 228 náhrobků, většina z nich je barokních a klasicistních. Pohřby se zde konaly do r.1940. Márnice opravena na počátku 21. stol.
židovský hřbitov s márnicí
© Milan Caha 04/2010
Židovský hřbitov je v Hořepníku doložen v 1. třetině 17. století. Nejstarší dochovaný náhrobek pochází z roku 1649. Dochováno je 228 náhrobků, většina z nich je barokních a klasicistních. Ve své historii byl několikrát rozšiřován, naposledy ve 2. polovině 19. století. Jeho současná rozloha je 1577m2. Pohřby se zde konaly do roku 1940. Prostá márnice byla koncem 20. století a na počátku 21. století opravena.

židovské památky
     Pelhřimov  (PE)