Kostel post. v pol. 13. století v místě starší svatyně. Upravován v letech 1726, 1894 a 2006. Obklopen funkčním hřbitovem s památnými lipami a jasany. V čtvercové lodi kopie barokního kazetového stropu, odsazený obdélný závěr je klenutý křížem.
pohled od východu
Graficke pismenko Nudvojovice jsou poměrně odlehlou částí Turnova, jižně od zdejší železniční stanice (která stojí na původním nudvojovickém katastru). Příjezd autem je možný ze staré pražské silnice (II/610, Přepeřská ulice) odbočením u podjezdu pod nádražím, nebo od centra města (Palackého ulice) a to buď ulicí Nad Perchtou, nebo Koškova. Parkování je možné na prostranství severně od kostela, kde se nachází i informační tabule.
Pro pěší příchod z centra Turnova je nejpříjemnější slabě frekventovaná Koškova ulice (z Palackého odbočuje u architektonicky pozoruhodné továrny Juta). Autobusové spojení Nudvojovic je poměrně sporadické.
Kostel je přístupný jen při bohoslužbách, které se konají druhou sobotu v měsíci.

Kostel svatého Jana Křtitele v Nudvojovicích u Turnova
    Někdy kolem roku 1250 nechali hradišťští cisterciáci postavit na vyvýšenině nad luhem Jizery farní kostelík vsi Nudvojovice. Předpokládá se, že místo sloužilo kultovním účelům již v době předkřesťanské a že dnešnímu kostelíku předcházela starší stavba. Kostel sloužil jako farní do roku 1551, od té doby je filiální k Turnovu. Po třicetileté válce byl obnoven, roku 1726 získala loď nový kasetový malovaný strop. Během 19. století chátral, až musel

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 4., Academia 1982 a M. Cogan: Turnovské kostely, Město Turnov 2008, 24.9. 2010