Klasicistní jednopatrová budova s hranolovou vížkou postavená r. 1810, městští zastupitelé zde sídlí od r. 1814. Zdobená pískovcovým schodištěm a znakem města nad vstupem. Vlevo od hlavní budovy přízemní stavba s volutovým štítem – dvoukřídlá vrata sloužila pro výjezd tehdejšího hasičského sboru.
Radnice a vlevo hasičské zbrojnice.
Graficke pismenko Radnice na náměstí v Žamberku je klasicistní jednopatrová budova s hranolovou vížkou. Postavena byla roku 1810. Je zdobena pískovcovým schodištěm a znakem města nad vstupem. Zajímavostí samotné budovy je její levá část, kdy pod volutovým štítem jsou dvoukřídlá vrata pro výjezd tehdejšího hasičského sboru, který byl zřízen v přízemní obdélné budově. Od roku 1814 zde sídlí městští zastupitelé. Dnes se zde však nachází jen jedna z částí MÚ.
Ivo Rozehnal - zdroj leták z infocentra Žamberk 2010, 6.7. 2010

Pardubický kraj