Hrady.cz
Turistická rozhledna v ChKO Křivoklátsko. Přístupné po silnici mezi obcemi Roztoky a Všetaty na rakovnicku.
Pohled od příjezdové cesty

Historie vzniku rozhledny

Graficke pismenko Poprvé začali představitelé obce Velká Buková uvažovat o rozhledně už v 70. letech 20. stol. První kroky k její realizaci se ale začali dělat až v roce 2006. Na konci r. 2006 byl ve spolupráci s CHKO Křivoklátsko vybrán návrh architekta Karla Zusky z projektové kanceláře A1 s.r.o. (http://www.a1sro.cz/?menu=projekty&kapitola=kultura-a-sport&art=1). Návrh obsahoval nezvykle řešenou stavbu na trojúhelníkovém půdorysu se dvěma schodišťovými ochozy vně pláště rozhledny, které umožňují výhled do krajiny již při samotném výstupu na rozhlednu. V přízemí pak prodejnu suvenýrů, úschovnu kol a WC. Rozhlednu realizovala na základě výběrového řízení spol. ESTA ...