ZOO je nedaleko od hranic s ČR. Žije v ní okolo 37 druhů zvířat a několik stovek druhů stromů, keřů a ostatní flóry.
Ovce muflona obecného
Graficke pismenko Zittau je městečko na hranicích České republiky, Německa a Polska. Někdy se tomuto území taky říka „Trojzemí“. Zittau je vzdálena asi 23 kilometrů od Liberce. ZOO nebo také podle ukazatelů Tierpark se nachází na konci města směrem na město Görlitz. Před parkem je velké parkoviště bez poplatků kde se komfortně zaparkuje a asi 100 metrů dále je pokladna se vstupem do zahrady. Vstupné je přizpůsobeno návštěvě rodinám a i jednotlivec zaplatí za vstup 3 Eura. V pokladně je možno požádat o letáček s českým průvodcem, který je velice podrobný a přehledný. V zahradě je cca okolo 37 druhů zvířat a toto množství se samozřejmě mění. Zahrada v Zittau ...
Aleš Marek, 4.8. 2006
    ZOO, akvarium