Teplické skály a Adršpašské skalní město jsou dvě Národní přírodní rezervace o rozloze cca 17 km2 a jsou součástí CHKO Broumovsko. Obě skalní města mají vlastní, dobře značený prohlídkový okruh. Jsou propojené běžně přístupnou Vlčí roklí.

Teplické skály

Graficke pismenko Základní prohlídkový okruh Teplickými skalami vede po zelené turistické značce a je dlouhý cca 6 km. Na jeho trase byla zbudována naučná stezka a jsou zde rozmístěny ukazatele se jmény jednotlivých skalních útvarů. Je zde také odbočka na hrad Střmen, který je přístupný po ocelovém schodišti.
Skalní město je přístupné v letní sezoně (zhruba od půlky dubna do půlky listopadu) každý den v době od 9 do 17 hodin, v letních měsících od 8 do 18 hodin. V zimě je skalní město zavřené, vstup je pouze na vlastní nebezpečí. Aktuální informace lze získat v Informačním centru, Horní 13, Teplice na Metují, tel.: 491 581 197, mob.: 491 581 319, e-mail: info@teplickeskaly.com
Vstup do teplického skalního města: 50.5949833N, 16.1479161E
Iva Spurná, 30.12. 2010

turistické

Okolo východního okraje skalních měst vede železniční trať z Trutnova do Teplice nad Metují, jejíž zastávky Adršpach a Teplice nad Metují skály jsou nedaleko vstupů do skalních měst. V okolí jsou další památky jako například Adršpašský hrad či Broumovský klášter. Z přírodních památek stojí zmínku například stolová hora Ostaš či polské Bledne skaly v těsné blízkosti státních hranic. Vstupenka z jednoho skalního města platí i v druhém při

Adršpašské skalní město
    Prohlídkový okruh vede po zelené turistické značce s výhledy na jednotlivé skalní útvary zajímavých jmen (např. Orlí hnízdo, Džbán, Cukrová homole...) až k vodopádům. K Velkému vodopádu vede odbočka po starých schodech (z r. 1820). Nad vodopádem je jezírko, po kterém je možné se v letní sezoně projet na pramici. Další vodní plochou s možností půjčení lodičky je na konci okruhu zatopená pískovna. V letní sezoně jsou pokladny otevřeny celý týden

Chcete se stát boháči? Přesně za půl roku vydá hrad Sion svůj poklad!

Větrný mlýn Velké Těšany aneb život ve mlýně nebyl pro princezny