tvrz Černošín

Na zámečku, Zámeček
Sporný objekt, není jisté, jestli jde o tvrz, nebo o pozůstatky z třicetileté války. Nedávno zde byly nalezeny střepy ze 14. století, což by dokazovalo, že skutečně jde o pozůstatky tvrze.
Graficke pismenko Lokalita se nalézá kousek od silnice z Černošína do Stříbra. Samotná tvrz stála na nízké ostrožně obtékané Lučním potokem a jeho přítokem. Ze severu je tvrziště chráněno hlubokým příkopem.
Peprník, 11.2. 2005

historie

Nedaleko Černošína je nad bývalou zemskou stezkou sporný objekt, který může být jak pozůstatkem z třicetileté války (v souvislosti s bitvou u Třebele), tak bývalou tvrzí (strážní bod nad důležitou komunikací). První se zmiňuje o lokalitě F. A. Heber, který ji nazývá "Altes Schlossel". Lokalita je obdélného tvaru dokola obklopena příkopem a se zachovalým valem na straně od silnice. Z jedné strany je obtékána Lučním potokem. Nedávno byla nalezena

Petr Nožička, čerpáno z: Tomáš Karel, Luděk Krčmář, Panská sídla západních Čech - Plzeňsko, Veduta 2006; Z. Procházka, J. Úlovec: Hrady, zámky a tvrze okresu Tachov, Okresní muzeum v Tachově, Tachom 1988-1990, 16.3. 2010