Tvrz z roku 1391. Dobyta při česko-uherských válkách. Poté renesančně přestavěna. Dnes využívána pro kulturní účely.
Západní křídlo
2003 ©Luděk Pitter
Graficke pismenko Hluk, město ležící nedaleko Uherského Hradiště, je dnes znám spíše tradičními „Dolňáckými slavnostmi“ s jízdou králů. Je to jedna z nejstarších osad zmiňovaná i v Kosmově kronice.
Uprostřed města stojí goticko-renesanční tvrz, která je v některých materiálech uváděna jako Šarovcova vodní tvrz. Tvrz je dnes využívána pro kulturní účely města.
16.8. 2003

historie

První písemná zmínka o hlucké tvrzi pochází z roku 1303, kdy je tvrz popisována jako dřevěná budova ležící na pravém břehu říčky Okluky. Z této dřevěné stavby se později stává zděná tvrz. Roku 1460 ji získávají páni ze Zástřízl a po nich tvrz přejímají páni z Kunovic, vlastníci mnohých sídel na Slovácku. Posledními šlechtickými majiteli byli Liechtensteinové, kterým hlucká tvrz patřila od roku 1625 až do 20. let minulého století. Poté získala

Pavel Lasztovicza, 23.12. 2016

Zlínský kraj