Empírová poštovní stanice s pohostinstvím a stájemi byla postavena roku 1817 ústeckým poštmistrem J. M. Ulbrechtem. Díky dochovanému původnímu provoznímu příslušenství patří k ojediněle dochovaným památkám komunikačního stavitelství té doby.
Stará pošta čp. 114
Graficke pismenko Varvažov je vesnice, část obce Telnice v okrese Ústí nad Labem. Nachází se asi 2 km na jihovýchod od Telnice. Penzion Stará Pošta je historický objekt staré zájezdní restaurace s poštou z roku 1817. V okolí jsou památníky všech zúčastněných stran na bitvu u Chlumce v roce 1813.
21.5. 2017

historie

Cesta z Telnice do Chlumce vedla kdysi přes návrší, které se zvedá mezi Dolním Varvažovem a Krušnými horami a byla ve velmi špatném stavu. Roku 1803 se začala stavět nová říšská silnice z Teplic do Petrovic, která přetínala zmíněné návrší a větší část z Chlumce do Telnice byla narovnána. Na tomto úseku tenkrát nestály žádné domy. Silnice sloužila poštovnímu styku mezi Prahou a Drážďany. Při silnici se podle Kreibischovy mapy z roku 1808 měnili