Bludné skály

Błędne Skały
Bludné skály jsou unikátním labyrintem rozsedlin hlubokých 6-11 metrů, tvořící skalní město v pískovcové plošině na polsko-české hranici. Skalní město se rozprostírá na ploše 21 hektarů a po většinu roku je vstup do něj zpoplatněn.
Graficke pismenko Do Bludných skal se dá dojít po dvou turistických stezkách, vedoucích z Broumovské Chráněné krajinné oblasti nebo po silnici od hraničního přechodu Náchod - Kudowa-Zdrój. Přibližně v půli cesty mezi městy Kudowa-Zdrój a Karlów se nachází po pravé straně velké neplacené dolní parkoviště, odkud je to asi 2 km pěšky ke vstupu do skal. Nebo můžete jet autem, za poplatek 20 PLN, přímo až na horní parkoviště, kde jsou stánky a vstup do skalního města. Na horní parkoviště vede úzká silnice, místo velmi rozbitá. Kvůli úzké cestě je zde zavedena kyvadlová doprava. Pokud se rozhodnete jet až na horní parkoviště, doporučuji hned z rána, odpoledne se tam tvoří dlouhé fronty aut.
Luděk Vláčil , 15.4. 2015

popis

Bludné skály jsou unikátním labyrintem rozsedlin, tvořící skalní město v pískovcové plošině Skalniaku (Boru) na polsko-české hranici. Skalní město se rozprostírá na ploše 21 hektarů. Po většinu roku je vstup zpoplatněn a v zimním období je kvůli množství ledu jen těžko přístupný. Rozsedliny jsou hluboké až 11 metrů a v některých místech jsou opravdu velmi úzké, někdy musíte jít doslova po čtyřech. Návštěva Bludných skal stojí opravdu za to.