Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
hraběcí Herbersteinský pivovar, Vlachovo Březí
Hrady.cz
Panský pivovar byl založen roku 1690 Oldřichem Malovcem z Malovic. V provozu byl do roku 1924, kdy dal Josef hrabě Herberstein výrobu ukončit. Barokní budova pivovaru s výraznými štíty byla postavena v 18. století a tvoří západní křídlo areálu. Budova je dnes opravena a stále hledá nové využití.
© Milan Caha 07/2014
Graficke pismenko Panský pivovar ve Vlachově Březí byl založen roku 1690 Oldřichem Malovcem z Malovic. V provozu byl do roku 1924, kdy nechal jeho tehdejší majitel, Josef hrabě Herberstein, výrobu ukončit. Dlouhá a poměrně nízká barokní budova pivovaru byla postavena v 18. století a tvoří celé západní křídlo zámeckého areálu. Na obou stranách je budova zakončena výraznými barokními štíty. Vlastníky pivovaru postupně byli: Anna z Malovic, Jan Vchynský ze Vchynic, Jakub Černín z Chudenic, Karel a Jan Ondřej Černínové z Chudenic, Jan Ondřej Černín z Chudenic, Jan Karel Černín z Chudenic, Anna Černínová z Příchovic, Jindřich Žákavec ze Žákavy, Diviš ...