Kostel sv. Šimona a Judy byl postaven v přechodném slohu ve 13. století. Jako farní je uváděn roku 1352. Upraven roku 1732, kdy byla přistavena věž. Zásadní přestavbou prošel v roce 1892, kdy byl upraven podle plánů F. Ohmanna a R. Krieghamera.
kostel od jihu
© Milan Caha 05/2010
Graficke pismenko Arnoštovice jsou malá vesnice, část obce Heřmaničky v okrese Benešov. Nacházejí se 2 km na severovýchod od Heřmaniček, cca 20 km jižně od Benešova. Obcí neprochází žádná značená turistická trasa pro pěší, leží však na cykloturistické trase č. 0075. Nejbližší nádraží je v Heřmaničkách. Automobilem lze zastavit v bezprostředním sousedství kostela.
5.10. 2010

historie

Kostel sv. Šimona a Judy byl postaven v přechodném slohu ve 13. století. Jako farní je uváděn roku 1352. Roku 1368 jsou zmiňováni kolátoři (tj. patroni, udělující obročí) Předota, farář jarošovský a Svatomír z Knína. Další zmínky o kostele jsou z roku 1394, kdy byli kolátory Jarohněv Vejhák ze Křečovic a Albrecht a Mstich bratři ze Sedlce. 6. července 1420 bylo zaznamenáno umučení Václava, faráře arnoštovického, rakouskými vojáky. Kostel byl