Moje místa 0
Gotický kostel nahradil v letech 1414–1515 staršího předchůdce, jehož presbytář se stal sakristií. Bezvěžová stavba s dlouhým presbytářem a dvojlodím, doplněná jižní otevřenou předsíní a depositářem na severním boku. Se zvonicí, dříve hřbitovní kaplí Božího těla a děkanstvím tvoří kompaktní areál.
Kostel od východu
© Ivan Grisa 05/2011
Graficke pismenko Kostel je přístupný jen v době bohoslužeb, které se konají pravidelně o nedělích od 8.30. Bývalý hřbitov je rozdělen plotem na východní přístupnou a západní teoreticky nepřístupnou část, do níž lze vstoupit dírou na jeho severním konci. Četné pozůstatky po radovánkách místních obyvatel napovídají, že je tato cesta využívána hojně bez ohledu na oko kamery, umístěné na sousední zvonici.

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Blatné
    Gotický kostel nahradil v letech 1414–1515 staršího předchůdce (přestavovaného 1290–1300), jehož presbytář se stal sakristií. Bezvěžová stavba s dlouhým presbytářem z let 1414–44, zaklenutým klenbou milevského typu (mistr Staněk nebo jeho synové Jan a Kříž) a dvojlodím zaklenutým sklípkovou klenbou roku 1515. Na jeho jižní straně se nachází pozdně gotická otevřená předsíň, na severní snad původně renesanční depositář. Část fasád a některá okna

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1., Academia 1977, 31.5. 2011