Původně románský kostel, snad z poloviny 12. století, připomínán v r. 1254. R. 1497 uváděn jako utrakvistický. Barokně přestavěn v r. 1694. Dnešní podoba je důsledkem pseudorománské přestavby v letech 1870–72.
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Původně románský kostel, snad z poloviny 12. století. Na věži – ve třetím patře – se zachovalo románské sdružené okno. Poprvé připomínán v roce 1254. Plebanie je uváděna roku 1299. Roku 1497 je uváděn jako utrakvistický. Jako katolický a filiální je uváděn v letech 1664–94. Matriky jsou vedeny od r. 1663. Barokně přestavěn byl v roce 1694. Dnešní podoba je důsledkem pseudorománské přestavby Čeněka Sochovského v letech 1870–72. Děkanství bylo při kostele zřízeno roku 1901.
Milan Caha (zdroj: Soukup J.: Soupis památek, ročník 33. Politický okres písecký, Praha 1910) , 25.7. 2009