Hrady.cz
Ocelová 25 m vysoká rozhledna na vrchu Smrk v nadmořské výšce 1124 m byla postavena během dvou měsíců v roce 2003 na místě původní dřevěné rozhledny z roku 1892.
Rozhledna na vrcholu Smrku (1124 m.n.m.) byla nově vybudována a otevřena v září 2003. na vrchol vede 96 schodů.
Hana Kubíková, 29.6. 2004

Smrk
    V Jireských horách na jejich nejvyšším českém bodě v nadmořské výšce 1124 m stála od roku 1892 dřevěná rozhledna postavená členy okrašlovacího spolku Nového Města pod Smrkem. Jako stavitel se úkolu ujal místní tesař Franz Fritsch. Tato čtyřpatrová 20 m vysoká rozhledna se svého začátku dočkala dokonce dvakrát, když byla poprve sestavována v údolí a následně rozebrána a přenesena na vrchol hory. Celá stavba s výrobou trvala 7 týdnů. Později