Hrady.cz
Gotická věž, vysoká 50,3 m, je zbytkem původního opevněného kostela, postaveného r. 1497. Kostel byl vypálen v době husitských válek. R. 1753 byl postavený nový barokní kostel sv. Jana Křtitele. Koncem 17. stol. byla věž doplněna bání. Na r. 2011 je naplánovaná velká rekonstrukce věže.
Graficke pismenko Věž se nachází nedaleko zámku za náměstím. Gotická věž je zbytkem opevnění původního gotického kostela na jehož místě dnes stojí barokní farní kostel z poloviny 18. století.
Lenka Daňková, 17.1. 2004

historie

Gotická věž (50,3 m vysoká) je zbytkem původního opevněného gotického kostela, který byl postaven r. 1497. V době husitských válek byl vypálen a nahradil ho r. 1753 nový barokní kostel sv. Jana Křtitele. Koncem 17. stol. byla věž doplněna bání. O obranné funkci věže vypovídá vchod ve výši 7 m, přístupný po venkovním dřevěném schodišti. V případě nebezpečí bylo schodiště strženo a věž byla nedobytná. R. 1994 věž dostala dva nové zvony se