hraniční kameny

U Tří kamenů
U Tří kamenů je rozcestí turistických cest, kde stojí hraniční kameny tří panství – kelčského, bystřického a lukovského. Na místě se nachází též pomníček studentky kroměřížského gymnázia, která zde v roce 1947 umrzla.
U Tří kamenů
hraniční kameny tří panství a pomníček studentky, která zde umrzla

Hraniční kameny

Graficke pismenko U Tří kamenů se nazývá místo, kde se nachází hraniční kameny tří panství – a to kelčského, bystřického a lukovského. Mezi hraničními kameny se také nachází pomníček studentky kroměřížského gymnázia Aleny Bábkové, která zde v roce 1947 tragicky zahynula. V zimě na lyžařském výcviku ztratila orientaci a v silné mlze a větru umrzla. V blízkém okolí jsou prameny Bystřičky, Rusavy a Juhyně. Toto místo je známou turistickou křižovatkou. Je zde možnost se vydat na Tesák, Troják, nebo Hostýn. V roce 2006 byly kameny i s pomníčkem opraveny.
zdeněk komínek , 26.4. 2010

pomník, památník