rozhledna Dubecko

Sekerkovy Loučky
Rozhledna na Dubecku je novodobá železná stavba postavená pro mobilní operátory. Stojí ve výšce 399 m n. m., vyhlídkový ochoz se nachází ve výšce 33 m a nabízí výhled na Kozákov, Trosky, Ralsko, Vyskeř, Klokočské skály aj.
Rozhledna Dubecko
Graficke pismenko Rozhledna Dubecko se nachází v nadmořské výšce 399 m u stejnojmenné obce, kousek od Mírové pod Kozákovem. Nová železená rozhledna na Dubecku, která je zároveň i stožárem pro mobilní operátory, byla zprovozněna v prosinci 2001. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 33 metrů jsou velmi pěkné rozhledy na Klokočí, Kozákov, Tatobity, ale i na Trosky a Vyskeř. Klíč ke vstupu na rozhlednu je možné si vypůjčit proti dokladu totožnosti u pana Stanislava Bořila v Dubecku čp. 5. Vstup je pouze na vlastní nebezpečí a krásně graficky provedená vstupenka stojí 20 Kč.
expedice.rps.cz, 14.4. 2009