Skalní město, sestávající ze dvou základních částí (Velké a Malé stěny) nad obcí Tisá. Zvětráváním pískovce zde vznikla řada skalních útvarů, které přitahují od 19. století pozornost turistů.
PP Tiské stěny
Graficke pismenko PP Tiské stěny leží na severním okraji obce Tisá, okr. Ústí n. Labem, v nadmořské výšce 533 - 615 m, na rozloze 99,56 ha. Zdejší bizarní útvary jsou často a hojně navštěvovány turisty a využívány horolezci.
Radovan Smokoň 2005, 28.5. 2005

PP Tiské stěny
    Přírodní památka byla zřízena k ochraně unikátního skalního města v roce 1996. Jde o nejlépe vyvinuté skalní město v Labských pískovcích, budované převážně pískovci spodního turonu. Skalní město se vytvořilo působením erozních činitelů (voda, vítr, mráz, chemické zvětrávání) v druhohorních sedimentech české křídové pánve zastoupených kvádrovými středně až hrubě zrnitými křemencovými pískovci cenomanu, a zejména spodního turonu. Eroze

Chráněná území ČR, agentura ochrany přírody a krajiny., 28.5. 2005