Moje místa 0
Řečický gotický kostel Sv. Jiří je prvně zmiňován v rejstříku papežských desátků z roku 1352. Obec Řečice sama se však v písemných pramenech vyskytuje prvně v listině z 16. října 1307, jíž Rajmund z Lichtenburka vyměňuje některé své statky s Jaroslavem, opatem benediktinského vilémovského kláštera.
kostel Sv. Jiří
pohled na kostel se hřbitovem
Řečice (nezaměňovat s Červenou Řečicí vzdálenou asi 17 km vzdušnou čarou) leží 1km vlevo od silnice z Humpolce do Světlé nad Sázavou. Odbočit je doporučeno nejlépe v blízkosti rybníka Kamenná trouba za obcí Kejžlice.
24.8. 2004

Kostel Sv. Jiří
    Řečický gotický kostel je prvně zmiňován v rejstříku papežských desátků z roku 1352. Obec Řečice sama se však v písemných pramenech vyskytuje prvně v listině z 16. října 1307, jíž Rajmund z Lichtenburka vyměňuje některé své statky s Jaroslavem, opatem benediktinského vilémo vského kláštera.
    Tři gotické kostely pod hradem Lipnicí, Jan Sommer a kol., Vlastivědná knihovnička SPS, svazek 8., 1999, 24.8. 2004