Srub je součástí pevnostní linie Československého opevnění z roku 1938 mezi obcemi Polom a Sedloňov v Orlických horách uprostřed polí. Kolem srubu jsou menší bungry zvané řopíky.
Graficke pismenko V pěchotním srubu Jaroslav je muzeum - expozice. Srub je součástí pevnostní linie Československého opevnění z roku 1938. Je přístupný jen o víkendech.Nachází se mezi obcemi Polom a Sedloňov v Orlických horách uprostřed polí. Vede k němu polní cesta. Srub je vidět i ze silnice. Kolem srubu jsou vidět lehké objekty, tzv. řopíky
Radmila Chalupová, 5.2. 2006

historie

Samostatný pěchotní srub N-S 47 „Jaroslav“ je oboustranný objekt ve zvýšeném III. stupni odolnosti postavený v úseku Ženijního skupinového velitelství Náchod. Hlavní výzbrojí měl být 4 cm protitankový kanón vz. 36 spřažený s těžkým kulometem vz. 37 a kulometné dvojče vz. 37. Přímou ochranu objektu měly zajišťovat 4 lehké kulomety vz. 26 a tři granátové skluzy. Osádku mělo tvořit 37. mužů.