Moje místa 0
Rozměrný pozdně barokní kostel postavený 1757–8 J. V. Koschem na místě staršího předchůdce. Obklopen hřbitovem se soudobými branami a zastaveními křížové cesty, severně od něj fara. Vyhořel do základů 1. 11. 1906, naposledy opraven 1959.
Kostel od jihozápadu
Graficke pismenko Arnoltice se nacházejí na náhorní planině nad pravým břehem Labe, severovýchodně od Děčína. Příjezd po silnici od Ludvíkovic (silnice I/13) přes Kámen a Bynovec (u tamního zámku vlevo). Autobusové spojení z Děčína. Obec nabízí několik možností ubytování i stravování (převážně v letní sezóně), východisko k cestám po Labských pískovcích.
Ivan Grisa , 21.3. 2009

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Arnolticích
    Rozměrný pozdně barokní kostel postavený 1757–8 J. V. Koschem na místě staršího předchůdce. Z toho se zachoval pozoruhodný barokní deskový náhrobník, opřený o jižní zeď. Kostel obklopuje hřbitov, ohrazený eliptickou zdí se třemi soudobými branami a zastaveními křížové cesty, severně od něj fara. Vyhořel do základů 1. 11. 1906, naposledy opraven 1959. Postupné chátrání jen částečně odvráceno novou střechou a pásem opravené omítky.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 1, 21.3. 2009

popis

Mohutný pozdně barokní jednolodní kostel s mírně odsazeným, půlválcem zakončeným presbytářem a hranolovou věží, vetknutou do západního průčelí. Interiér klenutý, vnitřní zařízení (pokud se zachovalo) převážně pseudobarokní, pořízené po zničujícím požáru 1. 11. 1906. V poměrech "Sudet" výjimečně zachovaný barokní hřbitov, obkroužený eliptickou kamennou zdí se třemi branami a zastaveními křížové cesty. Severně od něj fara z roku 1774,