Zámek se nachází v centru městečka. Byl postaven okolo roku 1760. Ve sklepních místnostech, hlavně okolo vnitřní studny, je znát, že originální základy jsou ale mnohem starší.
pohled od západu
Graficke pismenko Obec Hořepník leží 20 km západně od Pelhřimova. Prvně je připomínán již ve 2. čtvrtině 13. století, kdy byl v této lokalitě postaven pozdně románský. Písemně je Hořepník poprvé doložen roku 1252 osobou Bedřicha z Hořepníku. Předpokládá se, že Bedřich nebo jeho předchůdce byl zakladatelem původní osady. Sídlem hořepnického statku byl hrad Konipas, zvaný též Hořepník, který stával 2 km jihozápadně od vsi Březiny.
Zámek, který se nachází v centru městečka, byl postaven okolo roku 1760. Ve sklepních místnostech, hlavně okolo vnitřní studny, je znát že originální základy jsou ale mnohem starší.