Medlovský rybník vznikl v pol. 16. stol. za Viléma z Pernštejna. Dnes slouží převážně k rekreaci. V místě veřejné tábořiště a hotel Medlov z roku 1934, původně rekreační zařízení s táborem.
Pohled z hráze
Graficke pismenko Medlovský rybník s rozlohou asi 22 ha patří k oblíbeným místům rekreace v srdci Žďárských vrchů. Obklopen lesy skýtá klid a možnost nenáročné dovolené. Založen byl již v polovině 16. století Vilémem z Pernštejna. Rekreaci slouží hlavně jeho severní část, kde najdeme veřejné tábořiště se zázemím či skautský tábor. Na druhé části severního břehu, který rozděluje hráz rybníka, stojí od roku 1934 dnešní hotel Medlov. Vznikl na popud lyžařského reprezentanta Leoše Stehlíka, původně jako rekreační středisko s dívčím táborem. Částečně byla budova přestavěna v letech 1968-1973 pro potřeby tehdejší rekreace v duchu pozdní moderny doplněné uměleckými ...