Dinopark Karlów

Park dinozaurów w Karlówie
Dinopark v polském Karlówě se rozkládá na ploše 8 300 m2 a představuje 38 modelů pravěkých lidí a zvířat. Je umístěn při cestě od parkoviště na sever ke skalnatému vrcholu Velké Hejšoviny (polsky Wielki Szczeliniec). Přístupný veřejnosti je v průběhu turistické sezóny, tj. od května do října.
Graficke pismenko Ves Karlów se nachází se v malebné krajině polských Stolových hor jen asi 15 km od hraničního přechodu Náchod - Kudowa-Zdrój. Zdejší Dinopark je nejvýše položeným zařízením tohoto druhu v Polsku. Byl vybudován na ploše 8 300 m2 a je v něm umístěno 38 modelů pravěkých lidí a zvířat. Je vyhledávanou atrakcí zejména pro rodiny s dětmi, a to jak z Polska tak i z České republiky.
Dinopark se nachází severně od vsi při červeně značené cestě ke skalám a vrcholu Velké Hejšoviny (polsky Wielki Szczeliniec, německy Grosse Heuscheur), který je s 919 metry nadmořské výšky nejvyšším bodem Stolových hor. Stolové hory (Góry Stolowe) jsou přírodním parkem, samotná ves Karlów je však z jeho území vyňata.
    Polsko
    dolnośląskie