Původně gotický farní kostel, roku 1737 přestavěn po požáru barokně. Jednolodní stavba s obdélníkovým presbytářem, se sakristií a oratoří po straně. Vysoké vstupní průčelí je zakryto budovou bývalé radnice a samostatně stojící zvonicí. V interiéru jsou malby Jana Vysekala z konce 19. století.
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Starší, původně gotický černovický kostel ze 14. století byl v 18. století poničen požárem. Tehdejší majitelé zdejšího panství, rod Kinských, nechal budovu v roce 1737 radikálně barokně přestavět.
Jedná se o poměrně střízlivou jednolodní stavbu s obdélníkovým presbytářem, se sakristií a oratoří po straně. Vysoké vstupní průčelí je pohledově zakryto budovou bývalé radnice a samostatně stojící zvonicí. V interiéru jsou malby kutnohorského malíře Jana Vysekala z konce 19. století.
Kostel patří do farnosti Černovice, bohoslužby jsou slouženy každou neděli v 8 hodin ráno.