Moje místa 0
Pevnostní areál Slavonice je ukázkou části obranné pevnostní linie ČSR budované v letech 1935–1938. Je tvořen sedmnácti objekty prvního i druhého sledu, zrekonstruovanými do původní podoby. Jedná se o významnou vojensko-technickou památku na Jindřichohradecku.
III/9/1315/A-140
Graficke pismenko Areál se nachází 2 km západně od Slavonic směrem na Staré Město pod Landštejnem. Nejlepší je vydat po červené turistické značce, která nás k areálu perfektně zavede.
Rodochrozit , 5.10. 2011

popis

Pevnůstka A-140, nacházející se v těsné blízkosti horního přírodního parkoviště pro návštěvníky, je prvním objektem slavonického areálu. Na stěnách se nacházejí části neodstraněného bednění a celý objekt je usazen na tzv. skořápce, na dně stavebního výkopu o hloubce kolem jednoho metru. Další objekt A-120, který je zvenčí uveden do ideálního stavu z období mobilizace, je opatřen maskovacím nátěrem. Po jeho obvodu prochází jednořadá překážka z

Rodochrozit - podle informací na internetu, 5.10. 2011