Původně renesanční zámek, který vznikl přestavbou tvrze za Adama Voračického. Rytíř Jan Vít Malovec z Malovic jej nechal v l. 1740–50 barokně přestavět. V 19. století byl několikrát klasicistně upraven. R. 1924 jej kupuje J. Hásek, kterému byl po válce znárodněn. Dnes v držení potomků ing. Háska.
zámek Prčice
Graficke pismenko První panské sídlo na území Prčice byla tvrz, doložená již roku 1179. Patřila Vítkovi I. z Prčice, zakladateli rodu Vítkovců, tedy rodů pánů z Hradce, Krumlova, Landštejna, Rožmberka a Stráže. Druhé panské sídlo z poloviny 16. století – opět tvrz – stálo na místě hospodářských budov dnešního zámku. Ten stojí v místě třetí tvrze, která se dochovala ve zdivu jižního traktu budovy. Tvrz nechal přestavět na renesanční zámek Adam Voračický. Po jeho smrti jej získává Anna ze Sulevic a ta jej kolem roku 1605 prodává Humprechtu Černínovi z Chudenic. Hrabě Černín z Chudenic jej brzo prodává Janu z Talmberka a jeho manželce Kunce z Říčan. Po ...

tvrz přestavěná na zámek
     Příbram  (PB)