Skromná, neokázalá stavba s jednoduchou zvonicí, na východní straně půlkruhově uzavřená. Zvonice na západní straně kaple je podepřená dvěma sloupy a částečně vestavěná do kaple. Zasvěcena sv. Petru a Pavlu roku 1902.
kaple sv. Petra a Pavla
Graficke pismenko Cestou od obce Keblov lze východní silnicí dojet do Strojetic, malebné malé vísky v okrese Benešov, v západní části mikroregionu Želivka. Příjezdová cesta vedoucí na náves přivede návštěvníka k první autobusové zastávce, u které stojí na levém, mírně se svažujícím břehu kaplička sv. Petra a Pavla. Její dnešní podoba je dána poslední rekonstrukcí, kterou provedla obec v roce v roce 2004. Kaple samotná, nemá až tak velký význam historický, vzhledem k tomu, že k jejímu vysvěcení došlo až počátkem dvacátého století a to konkrétně v roce 1902.
První zmínky o obci samotné jsou však datovány již od roku 1306, kdy byla součástí křivosudského statku a panství.
Okolí obce ja pak hojně využíváno k rekreaci, koupání a táboření.
Jaroslav Šefčík , 30.10. 2009