Hrady.cz
Železobetonový obloukový 56 m dlouhý most přes řeku Olši z roku 1925, který se nachází proti hlavní lázeňské budově v Darkově, prošel v letech 2003–2004 rozsáhlou rekonstrukcí.
Darkovský most
Graficke pismenko Hezkou technickou památkou se mohou pochlubit lázně Karviná - Darkov. Železobetonový obloukový silniční most z roku 1925 přes řeku Olši, který se nachází proti hlavní lázeňské budově, prošel v letech 2003–2004 rozsáhlou rekonstrukcí a získal nejenom reprezentativní fasádu, ale i novou funkci. Oprava zchátralého 56 m dlouhého mostu byla zároveň spojena s úpravou okolních komunikací tak, aby neobvyklá památka sloužila pouze pěším a cyklistům, nikoli motorovým vozidlům. Darkovský most se proto po rekonstrukci proměnil v malé promenádní místo lázeňských hostů a procházka po něm je stejně tak příjemná jako posezení na nově instalovaných lavičkách ...
Roman Růžanský, 24.3. 2008

popis

Most je pod názvem "Darkovský" uváděn – bohužel – na většině písemností a webových stránkách. Tento název je však chybný. Na katastrálním uřadě a v originální mapě města se uvádí správný název, a to "most Sokolovských hrdinů". (Je to, jako kdyby jste Karlovu mostu říkali Staroměstský jenom proto, že se tam nachází.)
    Rostislav Kaplan , 3.4. 2010