Zbytky příhradového mostu na trati Křimov - Reitzenhain, na 30.484 km trati překračoval Bezručovo údolí u obce Hora svatého Šebestiána.
Pohled na opěru bývalého mostu ze silnice Hora svatého Šebestiána - Třetí mlýn.

Historie mostu

Graficke pismenko Příhradový dvoupolový most na trati Křimov - Reitzenhain uveden do provozu roku 1875. Trať nepřinášela očekávané výsledky a jako mezinárodní nebyla dostatečně využívána. Proto došlo k omezení technického vybavení - byly zrušeny některé závory a strážní domky. Tento stav trval i v období první republiky. V roce 1924 obstarávaly na této trati veškerý provoz 2 páry smíšených vlaků. Trať Křimov - Reitzenhain byla zestátněna spolu s celou sítí Buštěhradské železnice v roce 1923. Po roce 1945 byla vlaková doprava přechodně rozšířena ( v roce 1946 3 páry osobních vlaků v motorové trakci Křimov - Reitzenhain a 1 další pár Křimov - Hora Sv. ...
Radovan Smokoň, zdroj Jiří Horák http://home.tiscali.cz/cz091385/, 9.10. 2006

Proč musel být most zbourán.
    Dodnes několik málo nadšenců a fandů marně pátrá po důvodech proč musel být tento krásný most zbourán a snesen. Ačkoli se to stalo v době poměrně nedávné, nedochovalo se mnoho informací které by toto spolehlivě objasnilo. Proto můžeme pouze spekulovat že důvod byl nedaleká utajovaná raketová základna, které mohl vadit most přes který vedla trať do NDR. Ve skutečnosti to asi tak prozaické nebylo, ale vedly k tomu racionální důvody, jako

Radovan Smokoň, 9.10. 2006