Moje místa 0
Ruiny zanikajícího čtyřkřídlého zámku ve výrazné poloze nad obcí. Původní tvrz vystavěna ve 14. století, přestavěna na renesanční zámek a rozšířena. Od 60. let 20. století chátrá a je rozebírán na stavební materiál.
Torzo gotického paláce.
Rychle pustnoucí ruiny renesančního zámku a bývalé středověké tvrze ve výrazné poloze.
20.7. 2006

turistické

Přístup k zámku je snadný i přesto, že si majitelé zřejmě nepřejí „návštěvy“. Nejpohodlněji na zámeckou akropoli vystoupíme od místního rybníku po zbytcích původní přístupové cesty a nebo strmým výstupem po svahu od siilnice číslo 15.
    20.7. 2006
    Nepřístupnost
    Zříceniny zámku jsou nepřístupné.
    Jan Pospisil , 28.12. 2014

Z historie:
    První tvrz v Libčevsi byla vystavěna možná již na konci 13.století a nacházela se v blízkosti románského kostela. Ve 14. století si rod Žerotínů vystavěl tvrz novou a umístil ji na výrazné návrší nad dnešní státní silnicí číslo 15. V dalších staletích byla tvrz přestavěna na pěkný renesanční zámeček a zároveň rozšířena. Další výraznou přestavbu iniciovali Lobkovicové v 17.století. Zámek nyní nabyl podoby čtyřkřídlé budovy nepravidelného