Hrady.cz
Žulová barokní boží muka z roku 1772 připomínají hladomor v roce 1771. Mají válcový sloupek na hranolovém podstavci, na hlavici stojí kaplice zakončená nástavcem ve tvaru komolého jehlanu a kamennou koulí s kovaným křížem. Památkově chráněná od roku 1958. Renovována na počátku 21. století.
© Milan Caha 04/2014
Žulová barokní boží muka z roku 1772 stojí na jihovýchodním okraji obce při silnici na Nový Rychnov. Válcový, mírně soudkovitý barokní sloupek stojí na hranolovém podstavci. Na jeho vrcholu je hlavice, na ní kaplice s nástavcem ve tvaru komolého jehlanu a zakončena je kamennou koulí s (původně dvojitým) kovaným křížem. Boží muka připomínají hladomor v roce 1771. Památkově chráněná jsou od roku 1958. Renovována byla na počátku 21. století.