Hrady.cz
Rozhledna nad obcí Jarcová u Valašského je 14 m vysoká dřevěná stavba s vyhlídkovou plošinou ve výšce 11 m. Rozhledna byla vztyčena na Silvestra v roce 2008. Zpřístupněna byla na jaře v roce 2009. Z místa je výhled na Jeseníky, Beskydy, Valašské Meziříčí a okolní obce.
Rozhledna nad obcí Jarcová u Valašského Meziříčí
Graficke pismenko Dřevěná 14 m vysoká rozhledna nad obcí Jarcová poblíž Valašského Meziříčí byla postavena na soukromém pozemku pana Viléma Bystroně. Stavba byla započata na podzim roku 2008 a na Silvestra téhož roku byla vztyčena, dokončena byla na jaře roku 2009. Celkové náklady na stavbu byly odhadem 250 000 Kč.
Majitel jezdil na toto místo relaxovat a místo mu z důvodu výborného rozhledu po krajině učarovalo natolik, že se rozhodl vystavět zde turistickou rozhlednu. Za tím účelem sem nechal i vybudovat příjezdovou komunikaci. Vyhlídková plošina je ve výšce 11 m. Věž bývá v noci osvětlena. Výhledy jsou na Jeseníky, Beskydy, Valašské Meziříčí a okolní obce.
Rozhledna je volně přístupná
Roman Zikmund (red.upr.), 12.11. 2010