Ottenthal
O historii nebo stáří této drobné sakrální stavby nejsou žádné bližší informace. Jedná se o udržovaná zděná čtyřboká boží muka s obrázky světců v nikách, která byla postavena pravděpodobně v 18.-19. století.
© Luděk Vláčil 05/2019
Graficke pismenko Boží muka se nacházejí na katastrálním území obce Ottenthal v okrese Mistelbach v dolnorakouské oblasti Weinviertel na křižovatce silnic spojující Mikulov-Ottenthal-Pottenhofen vzdálené jen asi 200 m od moravsko-rakouských hranic. Přes rozcestí prochází modrá turistická značka NÖ Landesrundwanderweg a evropská dálková cyklotrasa EV13. O historii nebo stáří této drobné sakrální stavby bohužel nejsou žádné bližší informace. Jedná se o udržovaná zděná čtyřboká boží muka s obrázky světců v nikách, která byla postavena pravděpodobně v 18.-19. století.
    křížek, boží muka
    Rakousko