V klidné části města Jeseník se v malém parčíku uprostřed laviček vybízejících k odpočinku tyčí žulový monument připomínající hrůzu a bolest tohoto místa...
Graficke pismenko Cestou do Lázní Jeseník po Priessnitzově ulici se cca 30 m za posledními domy dáte lesní pěšinou do malého listnatého lesíku, kde po dalších cca 30 m narazíte na pomník. Priessnitzova ulice začíná v blizkosti vlakového nádraží a autobusové zastávky u vlakového nádraží, přímo k pomníku se lze odsud dostat jen pěšky nebo autem.
Martin Smital , 24.1. 2009

historie

Jesenicko v letech 1622 až 1684 postihly ve třech vlnách největší procesy s čarodějnicemi v českých zemích. Tyto procesy počtem obětí i brutalitou překonaly známé Losinsko-šumperské procesy – upalovaly se tu celé rodiny včetně dětí. Taktéž inkvizitor v Losinsko-šumperských procesech Jindřich František Boblig z Edelstadtu byl dříve přísedícím jesenického tribunálu. Pomník byl vybudován po druhé světové válce a v roce 2001 město Jeseník provedlo

pomník, památník
     Jeseník  (JE)