Moje místa 0
Hrad s gotickými prvky založen ve 14 .stol. Zakladatelem hradu byl zřejmě Konrád Plik z Plikenštejna. Roku 1623 hrad získal Nejdek Heřman Černín z Chudenic. Nyní z hradu zbyla jen věž z neomítnutého zdiva.
Vlakem do Nejdku, nebo Nejdku zast. a dále kousíček po vlastních. Brzy spatříte věž, která se jako jediná dochovala z bývalého hradu.
28.5. 2002

historie

Věž z neomítnutého zdiva je jediným zbytkem středověkého hradu, založeného počátkem 14. století. Ve věži, kterou se vcházelo do hradu, je několik střílen a úzkých okének (jedno se sedlovým gotickým ostěním). V 19. století byla věž snížena, opatřena ochozem, jehlancovou střechou a upravena na zvonici. Zakladatelem hradu byl Konrád Plik z Plikenštejna. Roku 1446 získal hrad i mestečko v podhradí s cínovými doly Matyáš Šlik. V držení hradu Šliků

Tak praví cedule na hradu pověšená., 28.5. 2002
    Na pravém břehu říčky Rolavy při severním konci města Nejdku se tyčí žulová skála s vysokou čtverhrannou věží z neomítnutého zdiva, která je jediným zbytkem nevelkého středověkého hradu založeného někdy začátkem 14. století (či už v druhé polovině století předcházejícího) patrně na ochranu zemské stezky vedoucí z Chodova podél Rolavy do Saska. Skalnatý, na tři strany téměř kolmý ostroh vybíhající sem z blízkého návrší byl přístupný pouze po úzké