Rybník v srdci Žďárských vrchů, vybudován v letech 1587–1646. Dnes centrum rekreačních služeb. Rozloha 14 ha.
Pohled na severní část s hrází, kde je autocamping
Graficke pismenko Rybník Sykovec najdete v srdci CHKO Žďárské vrchy při malé obci Tři Studně. Rozloha činí 14 ha a jde o nejvýše položený rybník v celé Českomoravské vrchovině (721 m n. m.). Rybník je celý obklopen lesem. Napájen je malými přítoky z okolí.
Pro návštěvníky slouží centrální parkoviště v obci Tři Studně. Ta vznikla v roce 1651 na místních pasekách. Rybník Sykovec je však starší - vznikl mezi lety 1587–1646. V obci a okolí dnes najdeme několik penzionů, hotelů, čerpací stanici, autokemp, rekreační chaty, je zde běžecký lyžařský areál, sportoviště, ale hlavně několik pláží s písčitým dnem v rybníku. Se sousedním Medlovským rybníkem je propojen naučnou stezkou "Po stopách posledního vlka".